Πίτα (ή γρήγορη βάση πίτσας)

0Ω 25Λ
ΒΑΘΜΟΣ ∆ΥΣΚΟΛΙΑΣ
4
ΜΕΡΙ∆ΕΣ
V

Πίτα (ή γρήγορη βάση πίτσας)

Υλικά

250 g γιαούρτι πρόβειο 250 g αλεύρι (το μισό ολικής άλεσης) 1 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.γ. μαγειρική σόδα

[κ.σ. = κουταλιά της σούπας, κ.γ. = κουταλάκι του γλυκού, g = γραμμάρια]

προαιρετικά

Μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε αλάτι, ρίγανη, δυόσμο, σκόρδο σε σκόνη, πάπρικα γλυκιά ή ό,τι άλλο θέλουμε για να αρωματίσουμε τις πίτες.


Εκτέλεση

[Αυτή η συνταγή γίνεται με ίσο βάρος αλευριού και γιαουρτιού, οπότε τα 250 γραμμάρια που ορίζει η συνταγή είναι ενδεικτική ποσότητα.]

Σ’ ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα στερεά υλικά (αλεύρι, σόδα, μυρωδικά και μπαχαρικά) και αφού τα ανακατέψουμε, προσθέτουμε και τα υγρά, το γιαούρτι και το ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το ζυμάρι και το αφήνουμε για δέκα περίπου λεπτά καλυμμένο για να ξεκουραστεί. Στη συνέχεια, το κόβουμε στα 4 και σε αλευρωμένο πάγκο, ανοίγουμε με τον πλάστη το κάθε κομμάτι. Ψήνουμε την κάθε πίτα σε αντικολλητικό τηγάνι για 2 περίπου λεπτά από την κάθε της πλευρά.

Αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε το ζυμάρι ως βάση για πίτσα, το ανοίγουμε με τον πλάστη και το βάζουμε σε ταψί πριν προσθέσουμε από πάνω τα toppings της αρεσκείας μας. Ψήνουμε την πίτσα στους 200°C για είκοσι περίπου λεπτά (ανάλογα με το πάχος της) ή μέχρι να ροδίσει ελαφρώς η βάση της.

(Φωτογραφία: Victoria Shes)


Εγγραφείτε στο Newsletter μας,
ενημερωθείτε για τα εργαστήρια και τις δράσεις μας!